FIAR CE

summut fiar applia

 

In verband met de ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus en de maatregelen van het kabinet kon de APPLiA – FIAR Summit (voorheen de VLEHAN – FIAR CE Summit) niet in 2020 plaatsvinden. De Summit is verplaatst naar donderdag 7 oktober 2021.

Keynote sprekers
Wij zullen dan alsnog keynote speaker Steven van Belleghem op het podium verwelkomen. Als internationaal trendwatcher deelt hij zijn kennis over klantgericht denken in combinatie met de nieuwste technieken.

Ook Markus Konings zal aanwezig zijn om u mee te nemen in de wereld van customer experience. Daarbij deelt hij een aantal vernieuwende belevenissen die hij heeft ontwikkeld.

Gastheer Eric Louwman vertelt over de missie van Louwman Group en de vier kernwaarden die de medewerkers hanteren om dit te realiseren.

Graag zien wij u op 7 oktober 2021 bij de APPLiA – FIAR Summit 2021 in het Louwman Museum in Den Haag.

Onder "Lees meer" treft u het programma aan. 

 

Lees meer...

’s-Hertogenbosch, 31 mei 2021 - De totale Consumenten Elektronica (CE) markt kende in 2020 een omzetgroei van +18% vergeleken met een jaar eerder. Dit is het vierde jaar dat de verkopen binnen de CE markt toenemen. Dit blijkt uit onderzoek dat brancheorganisatie FIAR CE door marktonderzoeksbureau GfK heeft laten uitvoeren. Het niet doorgaan van het EK Voetbal en de Olympische Spelen in 2020 werd ruim gecompenseerd doordat het thuiswerken een grote vlucht nam. Hierdoor gingen consumenten massaal investeren in beter, groter en mooier. Ook het uitgavenpatroon veranderde:  niet meer naar een restaurant, de bioscoop, het theater en uiteindelijk zelfs niet meer op vakantie. Dat creëerde de financiële ruimte voor de consument om meer en duurdere consumenten elektronica te kopen. Met name de categorieën TV, Soundbars en Headphones/sets wisten te profiteren van de toegenomen vraag uit de markt.

Lees meer...

United Nations University heeft het onderzoek van 2012 naar de Nederlandse stromen van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA) in 2020 herhaald. Dit heeft geresulteerd in het rapport ‘The Dutch WEEE Flows; wat is er tussen 2010 en 2018 gebeurd?’.

Op de eerste dag van de Nationale Recycleweek Heel Holland Recyclet hebben Vereniging NVMP en Wecycle op 12 oktober 2020 in het online congres 'The Dutch WEEE Flows' een overzicht gegeven van de hoeveelheid elektrische apparaten die jaarlijks op de markt worden gebracht in Nederland, de hoeveelheid apparaten die worden afgedankt als afval (e-waste) en hoe dat e-waste wordt ingezameld en verwerkt, zowel op passende wijze binnen de wettelijke kaders als buiten het gereguleerde beheersysteem om.

Bekijkhier de compilatie van het online congres 'The Dutch WEEE Flows' (ca 5 minuten)

Bekijkhier het online congres 'The Dutch WEEE Flows' (ca 1 uur)

Lees meer...

16 oktober 2020 - De vertegenwoordigers producenten en importeurs van consumentenelektronica (NLdigital, NLconnect, TechniekNederland, FIAR CE en STOBI) hebben minister Dekker gevraagd om het huidige Thuiskopiesysteem onder de loep te nemen. De brancheverenigingen vinden dat de bescherming van auteursrechten via deze regeling steeds meer uit de pas loopt met de technische en economische realiteit. De directe aanleiding voor de oproep is de vaststelling van de nieuwe tarieven voor de Thuiskopieheffing. “Technologie heeft de noodzaak voor het maken van een thuiskopie weggenomen. Maar toch blijft de totale vergoeding jaar na jaar even hoog. Dat is niet uit te leggen”, zegt Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital.

Lees meer...

Zoetermeer, 22 september 2020 - Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft de inzamelresultaten over 2019 van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA of e-waste) openbaar gemaakt. Het gerealiseerde inzamelpercentage in 2019 lag met 48 procent iets lager dan in 2018. De daling van het inzamelpercentage betekent dat de afvalberg toeneemt. Het laat zien dat de uitdaging om grondstoffen te behouden en CO2-uitstoot te verminderen groter is geworden. Dat vraagt om actie. Het Nederlandse antwoord op de uitdagingen rond e-waste komt van ruim 2.000 producenten van elektrische en elektronische apparaten. Met de oprichting van Stichting OPEN willen zij het inzamelpercentage van e-waste verhogen en uiteindelijk e-waste volledig circulair maken.

Lees meer...

Contact met FIAR CE

Stichting FIAR CE
mr. André Habets
De Baken 68
5231 HS 's-Hertogenbosch

Tel:      +31 (0) 73 511 62 07
E -mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.