FIAR Kennissessie

11 juni om 15:30 19:00

Op 11 juni 2024 organiseert FIAR bij Hotel van der Valk in Utrecht een kennissessie met als thema Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid (UPV). 25 jaar geleden werden producenten en importeurs verantwoordelijk gesteld voor de door hen op de markt gebrachte producten in de afvalfase. Deze producentenverantwoordelijkheid voor consumentenelektronica werd ingevoerd met het Besluit Wit- en Bruingoed. Maar… hoe werkt (uitgebreide) producentenverantwoordelijkheid in de praktijk en wat zijn de ontwikkelingen?

Wij nodigen u daarom graag uit voor de FIAR Kennissessie UPV voor audio, imaging en tv. 

Sprekers Kennissessie Upv

André Habets, directeur FIAR, gaat in op wat UPV voor de producenten en importeurs betekent. Hij neemt ons onder andere mee in een historische schets over UPV en licht de rol toe van FIAR met betrekking tot Stichting OPEN. 

Vervolgens neemt Jan Vlak, directeur Stichting OPEN (Wecycle), ons mee in de uitgangspunten van Stichting OPEN en praktische zaken. Wat doet Stichting OPEN eigenlijk? Naast de inzameling en verwerking van afgedankte consumentenelektronica vallen heel veel andere apparaten onder producentenverantwoordelijkheid. Hij vertelt waarom de onderlinge samenwerking tussen productgroepen en in de keten zo belangrijk is. 

Tot slot vertelt Roy de Bats, Industry Lead NL bij GfK, ons onder andere over het onderzoek naar het bezit van CRT tv’s en platte tv’s in huishoudens. Roy geeft ons een kijkje in de resultaten van het onderzoek. Met name data over de aanwezigheid van CRT is belangrijk voor het vaststellen van de beheerbijdrage van Stichting OPEN.

Voortbordurend op deze sessie organiseren we 24 september 2024 een besloten kennissessie in het teken van financiën en tarieven. Deze sessie is alleen toegankelijk voor deelnemers van FIAR.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. Doe dit bij voorkeur uiterlijk a.s. dinsdag 4 juni 2024.

Gegevens

Datum:
11 juni
Tijd:
15:30 – 19:00

Andere evenementen

Word nu ook deelnemer

Bent u producent of importeur van consumentenelektronica? Ontvang dan regelmatig een bericht vol kennis en inspiratie, met actuele thema’s, nieuws en aankomende bijeenkomsten.

deelnemer worden