Over FIAR

Brancheorganisatie voor producenten/importeurs van
audio, imaging en tv

Stichting FIAR CE is een brancheorganisatie voor producenten/importeurs van audio, imaging en tv. Daarbij informeert FIAR deelnemers over actuele en relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, markttrends en producentenverantwoordelijkheid. Ook behartigt FIAR de belangen van producenten/importeurs richting overheden en andere instanties en brengt FIAR bedrijven samen voor netwerken en kennisdeling. Dit alles om de branche te ondersteunen.

FIAR heeft vier taken:

Kennisdelen Icon

Kenniscentrum
FIAR informeert deelnemers proactief over relevante ontwikkelingen in de branche. Dit doet de Stichting op een heldere en toegankelijke wijze. Daarnaast is FIAR een vraagbaak voor producent-importeurs.

Netwerk Icon

Belangenbehartiger
FIAR is dé organisatie die de belangen van de branche behartigt bij de overheid en Europese koepelorganisaties. Daarnaast is FIAR het aanspreekpunt wanneer overheden en instanties een standpunt vanuit de branche willen.

Lobby Icon

Verbinder
FIAR legt de verbinding tussen Europese wet- en regelgeving en de gevolgen daarvan voor Nederlandse bedrijven. Ook verbindt FIAR bedrijven met elkaar voor netwerken en kennisdeling.

Advies Icon

Adviseur
FIAR geeft deelnemers advies waar nodig binnen alle thema’s waarin we actief zijn.

Inhoudelijke thema’s van FIAR

FIAR zorgt ervoor dat haar deelnemers altijd tijdig geïnformeerd worden over belangrijke ontwikkelingen in de branche. Dat doen we op het gebied van:

Lees meer over de thema’s van FIAR

Lid van Digital Europe

Digital Europe is de Europese koepelorganisatie voor de bruingoedbranche. Hierin zijn in de eerste plaats producenten verenigd, maar ook nationale belangenverenigingen zijn lid. Vanuit Nederland is FIAR lid, samen met NLDigital. Daarmee heeft FIAR toegang tot veel informatie op Europees vlak, waaronder thuiskopie, consumentenrechten, milieu, aansprakelijkheid en ecodesign.

Bestuur

Frank Rozenberg

Frank Rozenberg

Voorzitter
Leon Dekker

Leon Dekker

Penningmeester
Dennis Kikke

Dennis Kikke

Bruno Winnen

Bruno Winnen

Henno Van Randwijk

Henno van Randwijk

Bureau

Andre L.m. Habets

André L.M. Habets

Directeur
Alexa De Jong 1

Alexa de Jong

Communicatiemanager
Wendy Kanselaar

Wendy Kanselaar

Secretariaat

Word nu ook deelnemer

Bent u producent of importeur van consumentenelektronica? Ontvang dan regelmatig een bericht vol kennis en inspiratie, met actuele thema’s, nieuws en aankomende bijeenkomsten.

deelnemer worden