Kennissessie Right to Repair: de belangrijkste ontwikkelingen, uitdagingen én kansen

Op 13 juni 2023 organiseerde FIAR een Kennissessie over het nieuwe wetsvoorstel Right to Repair. Hoewel het op dit moment enkel nog een voorstel is, vond FIAR het belangrijk hier nu al de nodige aandacht aan te besteden. Enerzijds om de kennis over het wetsvoorstel over te dragen, anderzijds om te onderzoeken of er vanuit onze branche ideeën zijn hoe we het voorstel kunnen aanpassen. Voorzitter Frank Rozenberg lichtte in zijn inleiding toe dat het gaat om het zoeken naar een goede balans tussen bedrijven die een goede financiële basis moeten behouden, en de maatschappelijke wens om te verduurzamen.  

Duimpjes omhoog
Fotograaf: Jorn Baars

Tijdens de FIAR Kennissessie werd het onderwerp belicht vanuit drie invalshoeken: wetgeving, consumenten en producenten. In dit verslag leest u de belangrijkste boodschap van sprekers Martine Koetsier (Sr Beleidsadviseur bij het Ministerie van EZK), Ruth Mugge (Hoogleraar Consumentengedrag aan de TU Delft) en Wieger Deknatel (Hoofd Sustainability- en ESG-strategie bij Trust). Daarnaast praten we u bij over de afsluitende paneldiscussie. 

Wilt u verder lezen? Word dan deelnemer van FIAR of log in.

Word nu ook deelnemer

Bent u producent of importeur van consumentenelektronica? Ontvang dan regelmatig een bericht vol kennis en inspiratie, met actuele thema’s, nieuws en aankomende bijeenkomsten.

deelnemer worden