ACM publiceert nieuwe Leidraad ‘Afspraken tussen leveranciers en afnemers’

Zowel consumenten als bedrijven profiteren vaak van afspraken die gemaakt worden tussen leveranciers en afnemers. Deze afspraken bevorderen de concurrentie en stimuleren om producten goedkoper, beter of innovatiever te produceren. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een onafhankelijke toezichthouder en handhaaft onder meer de Mededingingswet. Een belangrijk onderdeel van deze wet is het verbod op afspraken die de concurrentie tussen ondernemingen beperken, ook wel het kartelverbod genoemd.

In de Leidraad laat de ACM zien hoe de Mededingingswet een aantal geregeld voorkomende afspraken tussen leveranciers en afnemers beoordeelt. De Leidraad is vooral bedoeld voor ondernemingen, brancheorganisaties en hun adviseurs. Deze Leidraad gaat uit van de Europese Groepsvrijstelling en Richtsnoeren, maar is toegespitst op Nederlandse bedrijven.

Wet En Regelving Fiar

Wilt u verder lezen? Word dan deelnemer van FIAR of log in.

Word nu ook deelnemer

Bent u producent of importeur van consumentenelektronica? Ontvang dan regelmatig een bericht vol kennis en inspiratie, met actuele thema’s, nieuws en aankomende bijeenkomsten.

deelnemer worden