FIAR CE

Wat is Fiar CE?

FIAR CE is de “Vereniging van Fabrikanten, Importeurs en Agenten op Radiogebied”,
de branchevereniging van leveranciers op het gebied van consumenten elektronica in Nederland en opgericht in 1929.

FIAR CE behartigt de collectieve belangen van de leden ten opzichte van overheid en politiek, consumentenorganisaties, pers en publieke opinie.
In 2016 zijn 28 bedrijven lid. Zij vertegenwoordigen gezamenlijk het overgrote deel van de markt.

Over Nedvang

Nedvang-logo

Nedvang, van afval naar grondstof

De Ministeriële Regeling voor Verpakking en Verpakkingsafval verplicht producenten en importeurs van verpakkingen en van verpakte producten om de verpakkingen te reduceren en verpakkingsafval in te (doen) zamelen en te verwerken. Inmiddels is het Convenant Verpakkingen III afgesloten (december 2002). Leden van vereniging FIAR CE zijn daarbij aangesloten.
Met ingang van 1 januari 2006 wordt nieuwe wetgeving van kracht die ook voor verpakkingen het principe van producentenverantwoordelijkheid invoert. FIAR CE is als bestuurslid vertegenwoordigd in NedVang, de uitvoeringsorganisatie voor de verwijdering van verpakkingen.
Voor meer informatie kunt u terecht op de FIAR CE-ledensite (registratie noodzakelijk), op de site van Stichting Verpakkingen Non-Food en die van NedVang.

Non-Food bundelt belangen verpakkingsafval in nieuwe stichting.
Winkelbedrijven en groothandelaren, die verpakte producten importeren of verpakte producten laten maken (huismerk en private label), worden verantwoordelijk voor de inzameling, verwerking en financiering van het verpakkingsafval. Op 1 januari 2006 start namelijk de Producentenverantwoordelijkheid Verpakkingsafval.
Teneinde uitvoering te geven aan de nieuwe verplichting kan gekozen worden tussen deelname aan een collectief of een bedrijf kan individueel uitvoering geven aan de verantwoordelijkheid.

plastic heroe rentDe non-food heeft een aparte stichting opgericht; de Stichting Verpakkingen Non-Food (SVN). Het doel van de stichting is het behartigen van de belangen van Non-Food producenten en importeurs bij het voldoen aan de wettelijke bepalingen. Producenten en importeurs moeten zoveel mogelijk controle krijgen over afvaliname, opslag, nuttige toepassing en recycling. Daarom zal de SVN een plan maken waarbij wordt uitgegaan van een gezamenlijke doelstelling gericht op de afvalstromen van papier/karton, kunststof, glas en metaal.
Door deelname in de SVN worden de wettelijke verplichtingen collectief gecoördineerd en overgenomen.

Op basis van de op dit moment beschikbare informatie zijn de kosten aanzienlijk hoger dan via het Convenant Verpakkingen III.

Contact met FIAR CE

mr. André Habets
De Baken 68
5231 HS 's-Hertogenbosch

Tel:      +31 (0) 73 511 62 07
E -mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.