FIAR CE

Wat is Fiar CE?

Stichting FIAR CE tracht de belangen van bedrijven in de audio en visual hardware branche te behartigen. De ruim 200 deelnemers zijn producenten en importeurs van beeld- en geluidapparatuur waaronder ook veel detailhandel.

Tot de aandachtsgebieden van de stichting behoren wettelijke regelingen die betrekking hebben op apparaten en de verpakkingen waar ze in zitten. Daarnaast zijn wij betrokken bij de vaststelling van de auteursrechtenheffing op apparaten die auteursrechtelijk beschermde werken kunnen opnemen. Een belangrijk deel van onze werkzaamheden betreffen de inzameling en verantwoorde verwerking van afgedankte apparaten. Overkoepelende thema’s zijn duurzaamheid en verantwoordelijkheid.

De stichting is aanspreekpunt voor overheid en politiek, consumentenorganisaties, pers en publieke opinie. 

 Joint call on the European Commission to urgently address copyright levies as part of its new mandate

Klik hier (PDF)

Gepubliceerd op 19 juni 2019

De strijd tegen illegale handel in en sloop van afgedankte auto’s vindt voor een belangrijk deel plaats op de achtergrond. In stilte zoeken datarechercheurs van Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) naar de kleinste aanwijzingen in databases met miljoenen gegevens. Een verslag vanuit Veendam.

Lees meer...

's-Hertogenbosch, 18 juni 2019 – Nederlanders zijn in het afgelopen jaar meer video on demand gaan kijken. Het aandeel in kijkminuten van video on demand (27%) is nu voor het eerst ook groter dan het aandeel van lineaire tv (24%). Dit blijkt uit de tweede editie van de Smart Media Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 3.600 Nederlanders.

Lees meer...

For the next EU’s Strategic Agenda 2019-2024, DIGITALEUROPE believes digitalFor the next EU’s Strategic Agenda 2019-2024, DIGITALEUROPE believes digitaland sustainability should work hand in hand, by leveraging digital technologies askey enablers for sustainability while ensuring a sustainable digitalisation.

Lees hier het hele artikel

Digital Radio NL is sinds 2013 een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), de negen landelijke commerciële radiovergunninghouders (VCR), het Ministerie van Economische Zaken en sinds 2015 de Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO, voorheen ROOS).

Lees meer...

Contact met FIAR CE

Stichting FIAR CE
mr. André Habets
De Baken 68
5231 HS 's-Hertogenbosch

Tel:      +31 (0) 73 511 62 07
E -mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.